Home » Nederlands » Wat heb ik te bieden? » Voor groepen (niet-zakelijk)

Even heel eerlijk...

Ik vind groepen erg leuk. Actief, dynamisch, positief ingesteld.

Tegelijkertijd ben ik vanwege mijn functie in het hoger onderwijs in de tijd beperkt om bijeenkomsten te organiseren en te promoten en om ruimten te regelen. Om deze reden richt ik mij enkel op groepen die al gevormd zijn. Praktisch gezien kan ik maar twee soorten sessie geven, 'Gaan met die banaan' en 'De pen als toverstaf'.

Stel je groep samen en zorg zelf voor een ruimte. Dat mag eventueel bij iemand thuis zijn, mits daar niet gerookt wordt. Check wel even of er huisdieren zijn in verband met eventuele allergieën.

Dit concept waarin we de organisatie samen doen, betekent dat de prijs vaak lager zal uitkomen dan de meeste vergelijkbare bijeenkomsten.

Gaan met die banaan

Dit is een sessie van 2,5 uur waarin je begint met het maken van een boom, jouw levensboom. Daartoe gebruik je zelf gesneden stukken groente en fruit, maar ook zaden en noten, en als symbool van je omgeving maak je een dressing. Die salade eet je op (maak wel even een foto).

Daarna breng je jezelf in kaart. Wat geeft jou energie en wat vreet energie? Welke stimulerende en beschermende bronnen heb je om je energie te regelen? Welke blokkades staan je in de weg om vooral je natuurlijke aanleg, je energiegever, te volgen, en wat kan jij daaraan doen?

De pen als toverstaf

Je mag schrijven om je spontaniteit los te maken. 

Je voelt de magie van pen en papier die wacht om zich in jouw hand te openbaren. Geloof me, dat gaat vanzelf. Laat het maar gewoon gebeuren. Je hoeft niet goed te kunnen schrijven, je mag zelfs dyslectisch zijn, als je maar plezier hebt om pen en papier met elkaar te laten praten, zingen, dansen, vechten of vrijen. Deze sessie duurt 3 uur.

Iedereen neemt zelf zelf pen en papier mee.