Home » Raven Connect » Duurzaamheid en SDG's

Duurzaamheid en SDG's

Voor een duurzame wereld heeft de VN een aantal duurzaamheidsdoelen geformuleerd. Een aantal organisaties is hier actief mee aan de gang, maar voor veel bedrijven is het nog even afwachten. Gaat dit ons geen geld kosten? Als het niet moet en we hebben er geen voordeel bij, waarom zouden we meedoen?

Terechte vragen. De grap is dat meedoen, als je het goed doet, juist geld oplevert. Je bent je bewuster van je processen, van wat je inkoopt en bij wie, wat je aanbiedt en aan wie, hoe je processen lopen en hoe je die uitstraalt in je netwerk. Het gaat om keuzes die je maakt, niet om ontwikkelingshulp. 

Wat wel lastig is, is om dit concreet te maken. Elke doelstelling is nobel, maar waar leg je de prioriteit? Wat beteken ze voor jou? Waar zie je de samenhang?

Spel

Een spel helpt je focussen. Het helpt je met de dialoog met je collega's. Daarbij worden zakelijke en persoonlijke doelen, eigen inzichten en nieuwe manieren van samenwerking binnen een half uur zichtbaar.

Je bent vooral bruggen aan het bouwen. Bruggen tussen je eigen projecten en die van de ander. Het spel gaat om winnen, maar om te zinnen zal je moeten samenwerken, of je in elk geval op de ander moeten afstemmen.

Interesse?