Home » Raven Connect » Stepfulness

Stepfulness

Je beweegt en zoekt fragmenten van jezelf. Je zoomt op jezelf in, in symbolische details. Daarna ga je de grotere verbanden zien met een vision board. Dan zoom je uit en kijk je naar jezelf als geheel.

Je gaat op pad om op een andere manier naar jezelf te kijken dan je gewend bent. Je spiegelt jezelf al vaak aan anderen, onbewust, en zelfs zo sterk dat je niet meer zo vaak naar jezelf kijkt. De vraag is nu: wat zie je om je heen dat lijkt op jou?

Dat doe je op vier niveaus.

  • Lichaam: Gezondheid, wonen, bewegen en werk.
  • Hoofd: Gedachten, verstand, geheugen, intelligentie
  • Voelen: Emoties, stemmingen, motivatie, passie
  • Ziel: Zingeving, groei, verbinden, loslaten

We gaan wandelen. Maak foto’s en neem een notitieblok en een pen mee om er in een paar woorden iets over te zeggen. Later ben je dat misschien vergeten. Of het nu een bloem is, een tuinhek, een dier, de zee, de ondergaande zon, alles kan voor jou een symbolische betekenis hebben.

Je komt terug met koffie of thee en het liefst iets lekkers erbij. Je krijgt een groot vel papier. Bij elk niveau zoek je eerst een eigenschap, iets dat bij jou past. Dan zoek je daar een extreem voorbeeld van, het ‘echt jou maar net iets te veel’. Dan zoek je wat jou tegenhoudt, wat jou stoort, je allergie, of waar je te weinig van hebt. Uiteindelijk zoek je wat dat allemaal verbindt.

Het kan zijn dat je er niet uit komt. Je eigenschap vind je wel, het net iets te veel, ofwel je valkuil ook, maar wat je tegenstaat, daar heb je misschien nog niet aan gedacht en al helemaal niet wat die drie met elkaar kan verbinden zodat jij mag groeien naar het volgende niveau. Dan mag je hulp vragen. Plaatjes van anderen die meewandelen mag jij ook gebruiken. Maak dan van het plaatje van de ander een eigen tekening. Schrijf ook even met een paar woorden in je boekje op wat je van de ander neemt en waarom dat bij jou past.