Home » Nederlands » Wat heb ik te bieden? » Voor bedrijven » Hulp bij burn-out

Hulp bij een burn-out

Het komt helaas vaak voor dat mensen niet meer goed in hun vel zitten, misschien wel op de verkeerde plek, minder presteren en dat daardoor het werk nog meer onder druk komt te staan. Je wilt niet dat de een omvalt en daarna ook de anderen.

Het goede nieuws is dat burn-out te voorkomen is met aandacht zowel voor de persoon als voor de organisatie. Tijdig ingrijpen en monitoren bespaart veel kosten. Dit geldt ook voor bore-out, de variant waarin de medewerker zich niet bijna doodwerkt in te veel spanning maar zich dood verveelt in te weinig spanning.

Preventie van burn-out is maatwerk. Meestal zijn één persoon of een paar personen met burn-outklachten de aanleiding. Die mogen we zeker niet vergeten, maar de oorzaak ligt vaak dieper, ook in het werk. De oplossing zit meestal in een combinatie van bronmaatregelen om de werkdruk beter te verdelen, collectieve maatregelen om teams beter en gemotiveerder te laten functioneren, waar nu in de praktijk vaak al de nadruk op ligt. Vergeet dan alleen niet de individuele kant, de persoonlijkheden en de individuele behoeften, vooral wanneer deze personen zich uit bescheidenheid of gereserveerdheid niet spontaan melden.

Als laagdrempelige eye-opener bied ik 'Gaan met die banaan', een inspiratiesessie van 2 uur in groepsverband, waarbij de deelnemers creatief met groente, tuinkruiden, fruit e.d.(zo veel mogelijk biologisch) aan de slag gaan voordat ze zich met pen en papier in kaart brengen en daarover in gesprek gaan.

Deze sessie is te boeken voor EUR 500,-. Dit is inclusief biologische groente, fruit, noten en yoghurt, exclusief reiskosten en btw. Voor mogelijke data, graag een mail. Voorlopige planning: iedere maandag

- tussen medio februari en begin april 2021;

- tussen medio mei en eind juni 2021;

-van september tot medio december 2021.

Arcturus Retreat

Herstel is belangrijk in de strijd tegen de burn-out en om weer energie, kracht en levenslust op te laden.

Het aanbieden van een dergelijk arrangement voor bijvoorbeeld een lang weekend is een kleine investering als je bedenkt hoeveel een langdurige uitval kost, en hoeveel een gemotiveerde medewerker opbrengt.