Persoonlijke kracht

Wat is er mooier dan gemotiveerd en betrokken personeel dat eventuele fouten bijtijds opspoort en waar mogelijk herstelt? Hoe weet je dat de juiste man en vrouw op de juiste plaats zitten? Hoe weten zij dat van zichzelf en van elkaar? Hoe kunnen zij zich daarin ontwikkelen?

Hiervoor is een groepsbijeenkomst opgezet 'Gaan met die banaan'. Dit is een luchtige sessie van twee uur waarin iedere deelnemer begint met het maken van een boom, zijn of haar eigen levensboom. Dat gaat met zelf gesneden stukken biologische groente en fruit, maar ook zaden en noten (zo veel mogelijk biologisch), en een zelfgemaakte dressing als symbool van de persoonlijke omgeving. Die salade is dan de lunchmaaltijd (maak wel even een foto).

Daarna brengt de deelnemer zichzelf in kaart. Wat en wie geeft energie en wat en wie vreet energie? Wat zijn de eigen stimulerende en beschermende bronnen? Welke blokkades staan in de weg om vooral de eigen natuurlijke aanleg, als energiegever, te volgen, en wat is daar aan te doen? De kern is 'Wat wil je?',  'Wat staat je in de weg?', 'Wat kan je daaraan doen?' en 'Hoe wil je dit met anderen delen?'.

Vaak werkt dit al zo stimulerend dat betrokkenen iets van zichzelf laten zien dat bij anderen de ogen opent. De uitnodiging is om de oordelen achterwege te laten.