Vinden van zakelijke partners

Doe vooral waar je goed in bent. Wat zijn je sterkten? Wat maakt jou bijzonder? Wat heb je nodig waar je niet aan toe komt omdat het jouw ding niet is? Zoek partners voor die dingen die je nodig hebt, als aanvulling. Dat vergroot jouw succes. Vooral in opportunities buiten je eigen core business, interessant maar ook riskant, ga je niet snel veel investeren. In een samenwerking maak je gebruik van elkaars kennis, kunde en netwerk en beheers je samen de kosten.

Heb je al een idee? Ik help bij het zoeken naar partners en bij het leggen van contacten.

Begeleiden van samenwerkingstrajecten

Heb je partners en zoek je een begeleider in de samenwerking? Dat is niet wanneer de samenwerking net buiten de reguliere activiteiten valt of wanneer je een neutrale derde wilt zodat de ene partner de andere of anderen niet zo snel dreigt te overvleugelen. Zo begeleid ik ook gezamenlijke projecten. Meestal zit dat in de sfeer van veiligheid in relatie tot prestaties in de breedste zin, van fysieke en psychosociale arbeidsveiligheid tot psychologische veiligheid.

Nieuwe avonturen

Een gek idee? Wie heeft dat niet? En soms zijn die ideeën nog niet eens zo heel gek.

Zo kwam er iemand met het idee voor een alcoholvrije variant van likeur. Ik dacht dat ze niet verder zou komen dan ene chai. Ook lekker, maar geen paleisrevolutie, dacht ik toen. Als alcoholvrij bier smaakt naar een kleffe bruine boterham, alcoholvrije wijn weinig body heeft, met als positieve uitzondering de bubbelsrosé 0,0 van Ilja Gort, wat kan ik dan verwachten? ÉÉN slokje en ik was om. Ik vertel het geheim niet, maar zo ontstond de samenwerking in 'Blenda Brews'.