Home » Wat schrijf ik?

Eigenlijk schrijf ik niet...

Wat er ook in mij op komt, ik heb vaak geen idee waar ik dat vandaan haal.  Ik schrijf het op maar is het wel van mij?

Of zitten de woordbeelden in de lucht? Het is net als het vangen van dromen, misschien wel vanuit de eeuwige chaos.  Ik zie dat als iets positiefs.

Fulness-serie, Nederlandstalig

De fulness-serie begon met Penfulness. Dit ontstond door een samenloop van omstandigheden. Een vriendin vertelde mij dat je geen boeken schrijft, maar dat die zichzelf schreven. Ik moest daar wel even over nadenken. Natuurlijk, iedereen kan boeken schrijven, maar gaan die echt leven? Je hebt dus inspiratie nodig, en wat nog meer? Spontaniteit. Als je gaat nadenken, is de ingeving al lang vervlogen. 

Dat was de tweede aanleiding. Een andere vriendin hield schrijfsessies bij haar thuis en liet mensen op een thema met een keuze uit een paar beginzinnen een paar minuten achtereen schrijven, wat toch prachtige nieuwe verhalen leidde.

De derde aanleiding was dat ik afscheid had genomen van mijn werk, mijn inspiratie terugvond en ook graag anderen wil helpen in hun creatieve groeiproces.

Na Penfulness (2017) ontstond de 'Reis naar het vindingrijk' (Resourcefulness). Ik kreeg ineens de schrijfkriebels en heb 5 weken achtereen geschreven, wat er ook in mij opkwam, en mocht er daarna chocola van maken. Het werd een boek om op basis van een aantal thema's innerlijke blokkades op te heffen.

Van de vele ideeën die ik daarna kreeg, werd de eerste concrete 'De waakvlam' (Dutifulness). Dit is een handleiding voor het omgaan met een (dreigende) burn-out. Het eerste deel is geschreven vanuit het perspectief van de werkgever.  Het tweede deel is de wetenschappelijke onderbouwing en het derde deel geeft meer advisering op persoonlijk niveau.

Op dit moment werk ik aan 'Ja, maar' (Doubtfulness),  een boek over  veranderingen en innovaties, weerstanden die daarbij ontstaan wanneer die veranderingen van boven naar beneden komen, maar ook omgekeerd wanneer ideeën sneuvelen op budgettaire argumenten zonder dat de haalbaarheid goed is onderzocht. Dit werk is in principe af, maar ik laat het nog door een aantal experts beoordelen. In april 2020 zal dit in de webshop staan. 

Het andere werk is 'Diabolo' (Carefulness), een spel, gemaakt om grote ongevallen te vermijden door samen te werken in een bepaalde systematiek om de diepere oorzaken op te sporen en om scenario's te bepalen om te voorkomen dat die tot rampen leiden. Ook dit werk wordt wetenschappelijk onderbouwd, en is gepland voor medio 2020. Dit zal niet zelfstandig worden uitgegeven, wel in combinatie met spelbegeleiding.

En hierna? Ik krijg vaak allerlei ingevingen, maar niet ieder idee is even goed uitvoerbaar. Misschien heb jij een leuk idee?

Fulness-serie, Engelstalig

Een aantal werken is in het Engels verschenen. Zie daarvoor: 

Verhalenbundel 'Vrijdag de 13e - Alcohol'

Deze verhalenbundel  is autobiografisch, voor een deel echt gebeurd en voor een deel 'echt' aan komen waaien.

Het startpunt was op vrijdag 13 februari 2015 en alcohol was het gemeenschappelijke kenmerk van alle verhalen. Het gaat meestal maar om één glaasje, maar toch werkt het meestal als een magische toverdrank.

Hieronder vind je een boekpresentatie. Deze is gratis te downloaden.

Boekpresentatie Vrijdag de 13e
PDF – 2.3 MB 40 downloads

De examenvraag ‘wat weet u van alcohol’ riep veel bij Steven M. van der Minne op. Gedachten, verhalen, associaties… Hieruit komen dertien verhalen over vrijdag de 13de voort. Fantasie en werkelijkheid lopen door elkaar.

Steven belandt in de vreemdste situaties. Spannend, filosofisch, pikant en soms levensbedreigend. Hij is daarin de toeschouwer, soms de antiheld, altijd een levensgenieter, spiritueel en soms de weg kwijt. Hij ziet de humor er wel van in.

Dat is ook te zien aan de prachtige, kleurrijke en humoristische illustraties. Hij wordt zelf afgeschilderd met een vrolijk gezicht, boeddhabuikje, glas in zijn hand…. Op de voorkant wordt hij - letterlijk - te kakken gezet.

Blogs

Overige schrijfsels zijn losse verhalen, gedichten en blogs die ik via deze site wil delen.